Programma Young Leaders Corporate

 

Wat zou een leider moeten kunnen in de organisaties van de toekomst?

hays_1926151.png

Naast op methode en proces niveau goed begrijpen hoe een organisatie werkt, is het belangrijk dat deze bepalers van de toekomst leren hoe bestaande systemen zijn ontstaan en hoe deze te beïnvloeden zijn als het bijvoorbeeld gaat over innovatie. Een systeem ontstaat immers niet uit het niets, daar liggen mens afspraken, processen en uiteindelijk subsystemen aan ten grondslag. Dit is ook zo bij het ontwikkelen van de mensen binnen een organisatie. De mens, het team, de managementlaag en uiteindelijk het DNA van de organisatie.

Meer en meer rapporteren de leiders van de toekomst, Young Professionals in bestaande organisaties, dat ze vastlopen in bestaande dynamieken die vanuit een eerdere tijd bewust of onbewust maar terdege zeer bekwaam, zijn ontwikkeld. Vaak wordt daarin voorbij gegaan aan de eigen rol van het in stand houden van deze dynamieken, dit is dan ook precies waar dit programma over gaat.

Soms zijn deze dynamieken bijproduct van een bepaalde organisatieontwikkeling maar dient vaak ook als web waarin geen doorkomen aan is als het gaat om het daadwerkelijk veranderen van de organisatie. De vraag wie belang heeft bij zo’n constructie is vaak maar moeilijk te traceren.

Het programma Young Leaders raakt op drie niveaus:

Oppervlakte niveau – Scratching the surface

Diepte niveau – Hitting Rock

Referentie laag – Alignement 

Door een stappenplan te volgen van een half jaar waarin met elkaar en door elkaar geleerd wordt in de vorm van personal design sprints wordt er een stevige basis gelegd voor de Young Professional als het gaat om binnen de huidige/nieuwe organisatie impact te maken. 

Ingegaan wordt op:

Persoonlijke ontwikkeling (Personal Bias) (Eigen gedrag als gevolg van Overtuigingen)

Systemische bedding (Collective Brain) (Ordening binnen de organisatie)

Missie/Visie (Impact statement) (In context plaatsen met gebruik van modellen bijv McKinsey)

De Young Professionals worden na het traject opgenomen in een groep van professionals die in een peer 2 peer learning aanpak van elkaar en met elkaar kunnen blijven leren in een MOOC-omgeving.  

Het team van GreenfieldNine bestaat uit specialisten met een gezamenlijke kennis van +60 jaar ervaring in het vak van Corporate coaching, innovatie, NLP en Systemisch werk. Zij houden zich actief bezig met organisatie ontwikkeling, persoonlijk coaching en innovatie binnen bepalende organisaties van wereldniveau. 

We werken vanuit een holistische benadering en brengen de onderwerpen van mens en organisatie dan ook op een pragmatische wijze bij elkaar om zo de grootste impact te kunnen maken.  

We komen graag met uw top 10% professionals die verantwoordelijk zijn voor het verder brengen van uw organisatie in contact!

Kosten van dit traject zijn per professional €6.500 voor een half jaar waarna ze automatisch nog een half jaar worden ondersteund middels de community en e-learning omgeving.

Trainingen vinden met de eigen 10% plaats als start, in het tweede deel kan er voor een mix worden gekozen waarin de professionals van andere bedrijven uitgenodigd met elkaar te leren.

Studiebelasting: 1 dag in de week werken in een team aan de persoonlijke sprint en huiswerk aan de hand van deze sprints maken met een gemiddelde belasting van 8 uur per week.

Voor meer informatie omtrent het inhoudelijk programma kunt u met onderstaand email adres contact op nemen.

mail@greenfieldnine.nl