Het einde van het jaar nadert, 2019 klopt op de deur!

Langzaam richting het einde van het jaar, wat een jaar, veel gebeurd en heel veel gedaan.

Terwijl mijn nieuwe bedrijf vorm krijgt en ik met mijn oude vertrouwde GreenfieldNine nog steeds graag coach en train, concepten voor bedrijven uitwerk , ben ik ook toe aan het einde van het jaar. Het was een ondernemend jaar waar ik meerdere malen buiten mijn comfortzone ben geweest. Zoals bekend is dat ook de plek waar het meeste te leren valt, dat is dan ook het geval.

Van presenteren voor grote groepen met materie als Lean Startup en Design Sprints. Het nog beter leren begrijpen en overdragen van deze kennis en het daarnaast hebben van management gesprekken met partijen waar ik niet had verwacht aan tafel te komen. Het was veel het was leerzaam, verschrikkelijk leuk en ik kan alleen benieuwd naar 2019 kijken wat daar allemaal gaat gebeuren. Wheels are set in motion, ik ben met twee geweldige leuke partijen aan de slag voor onze eigen AI oplossing, dat wordt heel erg tof en ook weer erg out-of-the-box..

Laatst zag ik een filmpje van een dame die deelde dat we even stil mogen staan bij onze winsten van de afgelopen jaren en daar had ze helemaal gelijk in, even bewust Zijn van alles dat onze intenties ons hebben opgeleverd:

Ik heb eens geleerd dat je een kwartaal focus moet hebben niet stil moet staan bij een jaar en je moet richten op de dingen die je voor elkaar krijgt in 5 jaar.

Dat is voor mij nu in dit jaar erg duidelijk geworden. Als ik terug kijk waar ik vijf jaar geleden stond dan is het voor mij echt niet meer voor te stellen dat dat ooit mijn realiteit was . 

Voor 2019 staan veel zaken op het momentum van ontstaan, een platform (waarover later meer) een boek, daarvoor deze week weer met Peter Dalmeijer weer flink aan de slag. Mijn eigen SuperHero workshops die mensen in 1,5 uur reflectie geven waar ze de rest van hun leven iets aan hebben en verder mijn verlangen om meer pro-bono te doen, te geven, te delen, te ver-delen.

Ik merk dat ik daar ben aangekomen in mijn leven, het delen en het ver-delen.

lunch-delen.jpg

Nemen is een groot goed geweest voor mij als het gaat over boeken, gesprekken en zelfontwikkeling door mijn teachers, nu is het tijd dat ik zelf die rol op me ga nemen. De tijd is er, 2019 het jaar van delen, maar ook verschillende delen van mij die aan het licht gaan komen. 

Wat wordt 2019 voor jou voor een soort jaar?

Een Cybernetische wereld

In het onderzoek hoe verschillende werelden bij elkaar komen kwam ik erachter dat dit te maken heeft met een begrip dat al lang geleden is ontwikkeld door een groep erg intelligente mensen. Deze groep mensen beter bekend als de Macy Conference brachten de werelden waar ik los van elkaar al erg van hield bij elkaar.

macy10group600x300.jpg

Macy conference

De werelden van de psychologie, innovatie en technologie op zich zelf staand, zijn altijd interesse gebieden geweest. In elk veld actief geweest of het nou was als change manager binnen het IT werkveld of Innovatie, Lean Startup Coach of ondernemer binnen AI op dit moment, deze velden waren op een gevoelsniveau erg aan elkaar verbonden. Ik kreeg alleen tot voor kort niet voor elkaar om het verband te zien.

In mijn opleidingen heb ik geleerd om te kijken naar verschillende delen, we noemden dit ook wel: “Het werken met delen”. Wat feitelijk leidt tot een holistische benadering van de verschillende elementen in een mens, proces of systeem. Dit gedachtegoed is bijna hetzelfde te noemen in de Cybernetics aanpak.

nlp-mindacademy-waarneemposities.png

Meta-Framing, werken met delen

Ik kwam als eerste op het spoor van deze waarnemingsvorm toen ik met mijn geliefde driehoek van Bateson aan het werk was. De logische niveaus van ordening zijn voor mij een veel gebruikte vorm om gedrag van overtuigingen en zijns niveau te onderscheiden. Mijn liefde voor dit model is te vinden in de modellen die ik zelf ontworpen heb en de verbanden die ik probeer te zien in de activiteiten die ik als onderdeel van GF9 ontwikkel.

Cybernetica de studie naar de relatie is dan ook logischerwijs mede door Bateson ontwikkeld. Voor mij een logisch gevolg van zijn voorwerk als het gaat over de Bateson driehoek. Cybernetica gaat verder waar de driehoek stopt namelijk niet alleen het onderzoek naar de overeenkomst op individueel niveau tussen diverse wezens (wat hebben een koe, een konijn en een kikker overeenkomstig?). Maar vooral ook de samenhang tussen de verschillende zaken. Wat maakt dat een systeem werkt zoals het werkt? Waarom wordt er gecreëerd wat er wordt gecreëerd? Welke processen dragen bij aan wat? Waarom is een proces een vast kern proces geworden in een bestaand systeem? Deze vragen hielden me altijd al bezig. Het snappen van het proces is het kunnen beïnvloeden.  

Bateson-1-1024x729.jpg

Koe, Kikker, Konijn…. Mens?

Cybernetica, oordeelt niet, het neemt waar, het reflecteert en gaat uit van een ecologisch systeem waarin alle elementen een rol hebben. De mens is, zoals Gregory Bateson ons verteld, enkel vergeten hoe de natuur werkt, en volledig het ego in geschoten en is zichzelf los gaan zien van het ecologisch systeem dat de aarde heet. Om de mensen op deze wereld weer de juiste kant op te bewegen is dus veel verkenning van het ego nodig en het wederom alignen met de wetten waarmee de natuur om ons heen geordend is.

ai-versus-cybernetics (1).jpg

AI vs Cybernetics

GreenfieldNine biedt dan ook altijd een integrale aanpak, omdat dit de enige aanpak is die werkt. Symptoombestrijding is iets wat we vaak terug zien in zowel bedrijfsleven als persoonlijke ontwikkel trajecten. Dit is niet de oplossing die de natuur zou kiezen. De oplossing die vanuit de ecologie zou ontstaan is geen symptoom bestrijding maar het bij de kern oplossen van het element dat aandacht nodig heeft.

lean-startup.png

Lean Startup LOOP

Cybernetica komt terug in Innovatie als de Feedbackloop van Lean Startup. Cybernetica komt terug in vele vormen in de psychologie en IT. Het bekijken van systemen en hun feedback vormt een enorme kans om tot de juiste inzichten en daarmee samenhangende groei te komen.

GreenfieldNine geeft Masterclasses in Cybernetica en gaat graag met u en uw organisatie op zoek naar de Feedback die u bewust en onbewust van uw organisatie, klanten, medewerkers of van u zelf krijgt waarop u succesvol bij zou kunnen sturen.

Uiteindelijk leven we in een wereld van feedback, aan u om daar mee te doen wat uw Mind u toelaat.

Rolf van Haren